Camper make-over: de interieurplannen

De start van onze roadtrip van 6 maanden is gepland in juni. Een half jaar lang onze camper als huis. Omdat een huis moet voelen als thuis hebben we besloten naast de technische aanpassingen ook wat aan de looks van onze camper te doen.

Op dit moment floreert Camphy nog behoorlijk in zijn originele staat. Kort omschreven: heel veel hout, grijze bekleding, een geel zeiltje op de grond en ongezellige verlichting. Niet bepaald ons beeld van een gezellig thuis. Tijd voor een make-over dus.

Het plan

Om meer sfeer in de camper te brengen en het oubollige eraf te halen willen we een aantal aanpassingen maken. Allereerst willen de vloer aanpakken. We zitten te denken aan een vinylvloer van Flexxfloors in een mooie houten tint. Omdat we momenteel nog in Oostenrijk zitten en de vloeren hier niet kunnen bekijken, zullen we de uiteindelijke kleur in Nederland nog moeten kiezen. We neigen naar een neutrale, koele houttint. Om de keuken iets minder ‘houterig’ te maken willen de achterwand beplakken met witte sticktiles en de onderkastjes van een grijze verf voorzien. De omhuizing van de kachel staat genomineerd voor koper of grijs.

De achterwand van de zithoek willen we voorzien van een groene kleur met leuke posters en plantjes. Om de naaikunsten op peil te houden krijgen ook de kussens en de gordijntjes een make-over. In welke stof dit gaat gebeuren is nog een raadsel. Het algehele sfeertje dat we neer willen zetten is te vergelijken met de afbeeldingen hierboven. Warmte, gezelligheid, veel aankleding en kleur. Of de uiteindelijke uitvoer van het interieur daadwerkelijk zal worden zoals onze ideeën hangt volledig af van de uitwerking tijdens het proces. Gaandeweg zullen er waarschijnlijk nog dingen veranderen.

Tot slot willen we de verlichting aanpassing. We gaan voor LED spots die voor meer licht in de keuken en de zithoek moeten zorgen en nemen afscheid van de ongezellige en kille verlichting die op dit moment aanwezig is. De verdere aankleding met accessoires zal zich vanzelf vormen na meerdere rondjes door verschillende woonwinkels.

We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met de camper en er helemaal ons eigen huisje van te maken! Heb je nog goede ideeën of onmisbare life hacks? Laat het weten!

Geef een reactie