SPLITBOARD TOUR: Auf die Taghaubenscharte vom Dientner Sattel

Hoe geef je invulling aan je vrije dinsdag als het zonnetje schijnt? Wij besloten een tourtje te gaan lopen en te genieten van de natuur en de uitzichten. We nemen je in onze video mee op de Taghaubenscharte!

De tour

Naam: Auf die Taghaubenscharte vom Dientner Sattel
Moeilijkheidsgraad: Middelzwaar
Afstand: 6,9 kilometer
Duur: 3,5 uur
Stijging: 820  meter
Daling:820  meter
Uitrusting: Splitboard/tourski’s of sneeuwschoenen. Eventueel alpine-uitrusting.
Bijzonderheden: Mocht je volledig tot de top willen lopen, dan heb je alpinisme ervaring en de passende uitrusting nodig om de berg te beklimmen. De tour is echter ook compleet zonder deze laatste klim.

Ons oordeel

Het tourtje is goed te doen voor beginners. Het eerste deel van de tour gaat volledig over een pad dat uitkomt op een open vlakte. Deze vlakte is goed te beklimmen en wordt na de eerste 30% een stukje steiler waardoor je moet zigzaggen. Deze tour is zoals de meeste tourtjes het mooist wanneer deze nog redelijk ongerept is. De bovenkant van de tour laat het echter wel toe om veel first-tracks te zetten. Tijdens het onderste deel van de afdaling (het pad), wordt dit uiteraard een beetje lastiger.

3 Replies to “SPLITBOARD TOUR: Auf die Taghaubenscharte vom Dientner Sattel”

  1. Test 1,2,3

  2. Fit is den test

    1. LOVE IT 😘

Geef een reactie